Ajankohtaista

Otsonin biosidiselle käytölle pitää hakea lupaa
29.1.2024
Otsoni on hyväksytty biosidiseksi tehoaineeksi. Jatkossa yrityksen pitää hakea valmistelupaa, jos se valmistaa tai maahantuo mikrobien torjuntaan tarkoitettuja otsonointilaitteita EU- tai ETA-alueelle.
Hannele Rämö mukaan eduskunnan sisäilmaryhmään
30.10.2023
Asumisterveysliiton toiminnanjohtaja Hannele Rämö on kutsuttu mukaan asiantuntijajäseneksi eduskunnan sisäilmaryhmän toimintaan. Vuonna 2017 perustetun kansanedustajien sisäilmaryhmän tarkoituksena on perehtyä sisäilmaongelmien syihin ja ennaltaehkäisyyn sekä parantaa sisäilmaongelmista sairastuneiden asemaa jakamalla tietoa ja vaikuttamalla vireillä oleviin lakihankkeisiin.
Miksi kuntotarkastuksia ei saada lain piiriin?
3.10.2023
Asumisterveysliiton toiminnanjohtaja Hannele Rämö kysyy miksi kuntotarkastetuissa ja hyvässä uskossa ostetuissa taloissa ilmenee jatkuvasti kosteusongelmia, vaikka ne on tarkastettu kuntotarkastuksessa.
Olemassa olevan ja oikean tiedon käyttöönotossa on Asumisterveysliiton mukaan parannettavaa – ei kuitenkaan ole olemassa ongelmaa, jolle ei voitaisi tehdä jotakin
13.6.2023
Poikkitieteellisen yhteistyön ja järjestöjen erityisosaamisen hyödyntäminen voisi Asumisterveysliitto AsTe ry:n mukaan olla merkittävä tekijä sisäilman ja rakentamisen laadun parantamisessa. AsTe pyrkii edistämään kansalaisten asumis- ja rakennusterveyttä viemällä tietoa konkreettisesti kentälle. Tavoitteena on, että ihmiset olisivat oman asumisasiansa asiantuntijoita. Tähän tarvitaan kuitenkin yksiselitteisiä ja selkeitä ohjeistuksia sekä molemminpuolista kunnioitusta.
THL:n uusi ohje sisäilmaa heikentävien tilanteiden hoitamiseen asunnoissa
16.10.2022
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) asiantuntijat ovat laatineet toimintamallin asunnon sisäilmaa heikentävien tilanteiden hoitamiseen. Toimintamalli on suunnattu asunto-osakeyhtiöille, omakotitalojen omistajille sekä vuokralla asuville.
Kysymyksiä ja vastauksia asumisterveydestä
6.9.2022
Asumisterveysliitto AsTe ryn nettisivuilla on linkki yhdistyksen sivustolle kysy sisäilmasta, kreosootista, tetrakloorianisolista tai hometaloista.
Asunnon ostajan, myyjän ja asukkaan opas
14.7.2022
Asunnon ostajan, myyjän ja asukkaan opas Asunnon ostajan ja myyjän oppaan viidennen painoksen laatiminen tuli ajankohtaiseksi kesällä 2021. Oppaan perusrakenne kielellisesti haluttiin säilyttää yksiselitteisenä ja entisenlaisena, mutta opasta on täydennetty mm. rakennuksissa olevien haitta-aineiden osalta.
Asunnon ostajan, myyjän ja asukkaan opas
12.7.2022
Asunnon ostajan ja myyjän oppaan viidennen painoksen laatiminen tuli ajankohtaiseksi kesällä 2021. Oppaan perusrakenne kielellisesti haluttiin säilyttää yksiselitteisenä ja entisenlaisena, mutta opasta on täydennetty mm. rakennuksissa olevien haitta-aineiden osalta.
Nämä ötökät tuhoavat mökkisi
6.7.2022
Nämä ötökät tuhoavat mökkisi – asiantuntija paljastaa omat kauhukokemuksensa: ”Ne vievät kaiken” Asiantuntija kertoo, mistä hyönteisistä mökkeilijän on syytä huolestua – ja miten niitä voi torjua.
Tuhoaako liika jäähdyttäminen talon rakenteet?
6.7.2022
Tuhoaako liika jäähdytys talon rakenteet? Asumisterveysliitto: Rivitaloyhtiössä purettiin seiniä kosteusvaurion vuoksi