Iisakin Perinnerakentamispäivä 2.9.2023

Tervetuloa kuuntelemaan asiantuntijaluentoja 

Iisakin perinnerakentamispäiville 2.9.2023

Lauantaina 2.9.2023 klo 11–16

Paikka: Haminan Rakennuspuoti
Maariankatu 12, 49400 Hamina

Ohjelma

Luento 1
12.00–12.45
Suvi af Hällström

Savirappaus terveelliseen ja kestävään rakentamiseen
Suvi kertoo savirakentamisen tekniikoista pölkkysaviseinistä savirappaamiseen. Savi on ekologinen hengittävä materiaali, joka toimii myös sisäilman puhdistajana.

Suvi af Hällström on valmistunut savirakentajaksi Rasekosta. Savessa häntä inspiroi vahva yhteys luontoon ja sen tarjoamat loputtomat mahdollisuudet huippuammattilaisten toteuttamista designratkaisuista omatoimirakentajien luoviin ja edullisiin sisustusratkaisuihin. 

Luento 2
13.00–13.45
Hannele Rämö

Haiseeko talossa?
Mistä hajuja tulee ja mitä niiden poistamiseksi voidaan tehdä?

Hannele Rämö on pitkän linjan asiantuntija sisäilmaongelmien ratkomisessa. Hän auttaa päivittäin ihmisiä heidän kotiensa haju- ja muissa sisäilmaongelmissa ja auttaa löytämään ongelmiin ratkaisuja.

Luento 3
14.00–14.30
Viivi Alajuuma

Rakennussuojelu Suomessa
Luennolla käydään lyhyesti läpi rakennussuojelun tavat Suomessa sekä mistä löytää tietoa rakennuksen suojelutilanteesta.

Viivi Alajuuma työskentelee rakennustutkijana Kymenlaakson museossa. Alajuuman työkenttään kuuluvat kulttuuriympäristön asiantuntijaviranomaistehtävät maankäytön ja rakentamisen hankkeissa, esimerkiksi kaavoituksessa.

Luento 4
14.30–15.00

Yoshimasa Yamada
Hirsitalon korjaus ja uudelleenkäyttö
Luennossa lähestytään hirsitalojen korjauksen ja uudelleenkäytön perintöä luonnon ja ihmisen suhteen näkökulmasta ja pohditaan, miten se voi periytyä tulevaisuuteen.

Yoshimasa Yamada on japanilainen puuseppä ja arkkitehti. Yamada työskentelee korjausrakentamisen neuvonnasta vastaavana tutkijana Kymenlaakson museossa.