Ajankohtaista

veikkaus.jpg
Veikkauksen tietoisku
6.8.2020
Asumisterveysliitto Aste ry on suomalainen sisäilmaongelmien ja muiden rakennusten terveysriskien torjuntaan erikoistunut järjestö, joka on perustettu vuonna 1993. Liitto neuvoo ja opastaa asumisterveyteen liittyvissä asioissa ja tekee tarvittaessa myös kohdekäyntejä. Yhteydenottoja tulee vuosittain yli 5000.
Rakennustietosäätiö
22.7.2020
Rakennustieto haluaa olla mukana tukemassa koronaviruksen ehkäisyä. Rakennustieto tarjoaa kaikkien käyttöön RT-ohjekorttisarjan Hygienia sisätiloissa. Kortit voi tilata Rakennustietosäätiöltä.
Koronan vaikutus toimintaan
6.4.2020
Asumisterveysliitto AsTe ryn opastus- ja neuvontatyössä on huomioitu Covid-19 viruksen ennaltaehkäisy ja torjunta. Yhdistyksemme toimii mahdollisimman normaalisti poikkeusoloissa.
Kreosootti vai kivihiilipiki
25.3.2020
Kreosootti ja kivihiilipiki eivät ole synonyymejä, vaikka jopa Valvira on sekoittanut kyseiset aineet ja niiden ominaisuudet keskenään lausunnossaan, vaikka kivihiilipiki ja kreosootti ovat kemiallisesti eri aineita.
Miksi sisäilman haitallisuutta ei voi arvioida toksisuustesteillä?
18.4.2019
AsTe huoltaa sisäilmaongemiin joutuneita perheitä monin tavoin
7.1.2019
Kädentaitojen kautta voi saada itselleen uuden motivaation selvitä sisäilmaongelmista
Torniossa Peräpohjolan opistolla Suomen Omakotiliiton ja Tornion Omakotiyhdistyksen tilaisuus
14.3.2018
Tiistaina vierailin Torniossa Peräpohjolan opistolla Suomen Omakotiliiton ja Tornion Omakotiyhdistyksern tilaisuudessa kertomassa täydelle salille Ongelmataloista. Meitä oli kaksi asiantuntijaa kertomassa, mitä ihmiset voisivat tehdä, jotta välttyy ongelmilta ja mitä tulee tehdä jos ongelmiin joutunut. Tilaisuus oli todella hyvä ja sai aikaan paljon keskustelua. Asianajaja Esa Luomajoki kertoi asuntokauppaan liittyvistä juridisista asioita ja itse keskityin kertomaan kuulijoille mittavan kuvakavalkadin kera mitä tarkoittaa kun talo haisee. Mikä on ns. mummolanhaju, lahonhaju, ratapöklynhaju, Minulla oli mukanani lasipurkeissa erilaisia rakennusmateriaaleja siksi, että kuulijalle muodostuisi konkreettisesti käsitys hajuista. Kaikki kuulijat olivat törmänneet mummolan hajuun, monet olivat pitäneet sitä homeenhajuna tai sädesienenhajuna ja joillakin se oli maakellarinhaju. Kovin moni ei tiennyt sitä, että oikeasti haju on kemiallinenyhdiste tetrakloorianisoli. Joskus viinipullon avattuaan törmää samaan lemuun. Ongelmallista hajun kohdalla on se, että sille ei ole mitään tehtävissä. Hajun kanssa on opittava elämään tai rakennukselle on tehtävä jotakin radikaalia. Hannele Rämö
Vesiputkien pinnoitus epoksihatrsilla
6.3.2018
Olemme saaneet jälleen kysymyksiä, joita ei ole perinteisesti esitetty. Kysymys on siitä, että voidaanko juomavettä kuljettavat putket pinnoittaa turvallisesti epoksihartsilla? Taloyhtiöissä pinnoituksia suunnitellaan runsaasti ja monet pienkiinteistön omistajat ovat vastaavaa harkitsemassa. Onko ihmisillä tarpeeksi tietoa käyttövesiputkien epoksihartsipinnoitukseen liittyvistä terveysriskeistä? Onko käytännössä mahdollista, että vesiputkien epoksipinnoite päästäisi bisfenoli-A:ta käyttöveteen. Kuinka monessa taloyhtiössä tai kodissa mitataan käyttövedestä sen BPA-pitoisuudet.
Mitä kysytään nyt
22.2.2018
Kun ulkona pakkaset paukkuu ja sisäilma kuivuu, iho kuivuu, silmät kuivuu - mitä teen?
AsTe Teemalomat 2018
2.2.2018
Teemalomat 2018 haku on päällä.